En hyldest til fædrene i mit liv

Akupressurarmbånd mod kvalme? Test af Sea-Band

Det er jo ingen hemmelighed, at min graviditet har været (og stadig til dels er) plaget af kvalme og opkast. I den periode, hvor jeg fik konstateret Hyperemesis, blev jeg bl.a. behandlet med akupunkturnåle i håndledene mod kvalmen. Det var desværre uden nogen virkning, men jeg har tidligere reageret rigtig godt på akupunktur i andre sammenhænge, og er generelt fan af akupunktur, akupressur og zoneterapi. Derfor sprang jeg straks til, da jeg for små to uger siden blev tilbudt at teste Sea-bands mod kvalmen på vegne af Momster.dk 

Hvad er Sea-band? 

Sea-band er nogle bløde elastikbånd (lidt i stil med et smalt svedbånd), hvor der sidder en lille plastikknop inden i. Armbåndende tages på og knoppen placeres på det punkt, der kaldes P6. Det finder man ved at lægge de tre midterste fingre på undersiden af håndledet lige under hånden. Punktet ligger lige under pegefingeren mellem de to sener, man kan mærke ca midt på håndledet. Der er to armbånd i en pakke – et til hvert håndled. Tanken er, at man kan anvende det forebyggende, og hvis der er behov for lidt ekstra virkning, kan man trykke eller massere lidt på knoppen. Armbåndet kan anvendes efter behov – enten hele tiden, eller blot når man mærker kvalmen komme. Ifølge dem der laver Seaband, kan man benytte akupressur på dette punkt både ved graviditetskvalme, køresyge og søsyge. I mit tilfælde testede jeg selvfølgelig mod graviditetskvalmen.

Testen:
Jeg har i en uge testet Sea-band MAMA. Min kvalme er til at arbejde med, når jeg tager min medicin, men den kommer stadig i bølger, og jeg havde derfor store forhåbninger til armbåndende. For selvom akupunktur ikke virkede for mig, da jeg blev behandlet med det, så var det da kvalmen og opkasten var på sit højeste, og jeg havde derfor et håb om, at akupressur kunne virke nu, hvor kvalmen er i en hel anden skala og under kontrol.

Selve produktet:
Sea-Band MAMA fåes i tre forskellige farver – sort, grå og lyserød. Jeg valgte den grå, da jeg synes den så mest neutral ud, og planen var at gå med armbåndende næsten konstant i en periode. Det var let at bestille på hjemmesiden, og produktet blev lynhurtigt afsendt, så jeg havde dem i løbet af 2 dage. Sammen med leveringen var der en fin og udførlig beskrivelse af produktets anvendelse. De Sea-Bands, som jeg modtog, kom i en fin lille æske, så man kan holde styr på dem, når man ikke har dem på, og de kan ligge i en taske uden at blive snaskede eller forsvinde fra hinanden. Plus på point der.
Udseendet minder mest af alt om et mini-svedbånd, og med mindre man er til 80ér fest eller på vej til tennis – ja, så er det altså ikke så kønt i min verden. Men hvad hulen – hvis det virker, så skidt med skønheden…!
Stoffet er godt elastisk og blødt, og sidder stramt ind til huden, men uden at det føles ubehageligt. Dog er jeg begyndt at få lidt væske i kroppen her i forbindelse med varmen, og ja –  at være højgravid. Så efter nogle timer, måtte jeg holde pause fra armbåndet, da mine håndled begyndte at hæve op, og klø. Til gengæld var det en klar indikator for, om jeg havde sat armbåndet korrekt, for der var tydeligt mærke fra der hvor knoppen havde siddet…

Efter en time med Sea-Band på… Lidt ubehageligt.

Virker det så?
Jeg ville sådan ønske, at jeg kunne sige ja. Men i mit tilfælde var der ingen effekt overhovedet. Min kvalme kom præcis som den plejede, selvom jeg havde armbåndene på. Da jeg samtidig hævede lidt op om håndledene, måtte jeg opgive at gå med dem konstant, og derfor fik jeg også testet dem, når kvalmen opstod, hvor jeg så tog dem på. Desværre heller ingen forskel.

Jeg har tidligere hørt andre tale godt om Sea-Band og mange har jo også god glæde af akupunktur mod graviditetskvalme. Jeg vil derfor ikke afskrive armbåndende og deres virkning. Desværre er Hyperemesis Gravidarum ikke “bare almindelig graviditetskvalme”, og det kan meget vel være derfor, at jeg ikke oplever nogen effekt. Derudover er jeg i forvejen på kvalmestillende medicin, der tager toppen, så hvem ved – måske kunne det have haft en effekt, hvis jeg ikke havde været på medicin samtidig. Den del er jeg dog ikke villig til at gamble med pt… Jeg gemmer armbåndende til fremtidig brug – måske de skal ligge i bilen til eventuel køresyge – der skulle de jo også kunne hjælpe.

Hvis du lider af almindelig graviditetskvalme, så er det da et forsøg værd – det er ikke medicinsk og skader i hvert fald ikke.

Smart i en fart med fine armbånd og gravid i 35. uge 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En hyldest til fædrene i mit liv